Löyly, Helsingin Hernesaaressa

SS-Teracon.fi » Referenssit » Löyly, Helsingin Hernesaaressa

Liikerakennukset

Helsinki 2016

 

Helsingin rakennuslautakunta palkitsi Löylyn Rakentamisen Ruusu 2016 –palkinnolla
Löyly sai vuoden 2016 HELSINKI TRAVEL AWARD –palkinnon
Löyly oli ehdolla vuoden 2016 Arkkitehtuurin Finlandia –palkinnon saajaksi

Helsingin Hernesaareen valmistui keväällä 2016 yleiseen käyttöön tarkoitettu sauna ja ravintola. Sen arkkitehtisuunnittelu alkoi vuonna 2011 ja Teracon tuli projektiin mukaan kesällä 2014. Lopullinen teräsrakennesuunnittelu tehtiin vuoden 2015 aikana.

Teraconin suunnittelulaajuuteen kuului rakennuttajan toimeksiannosta varsinaisen saunarakennuksen ja hulmun teräsrakenteiden suunnittelu. Tämän lisäksi mallinsimme hulmun jokaisen puulankun kaikkine viisteineen ja reikineen. Hulmun kantava teräsrakenne muodostuu pääasiassa kolmioista, joista osa on tuettu suoraan perustuksiin.

Lisäksi kolmioita on tuettu saunarakennuksen katon läpi tuleviin teräspilareihin. Monimuotoinen geometria sekä haastavat ympäristöolosuhteet asettivat omat haasteensa sekä lujuuslaskentaan että mallinnukseen ja kuvatuotantoon. Käytännössä lähes jokaisesta valmistetusta teräsrakenneosasta tehtiin oma tuotantokuva. Löylyn tarinan voi lukea Löylyn omilta nettisivuilta. Teräsrakennelehdessä 3/2016 on Löylyn projektiesittely.

 

Linkkejä:

Teräsrakennelehti 3/2016

Archinfo.fi – Rakentamisen Ruusu 2016

Loylyhelsinki.fi – Löylyn tarina