Yritys

KUMPPANI JOHON USKALLAT LUOTTAA

Teräksistä osaamista

Olemme suunnitelleet  jo yli 30 vuoden ajan kestäviä rakenneratkaisuja yhdessä teräsrakennetoimittajien, rakennuttajien ja rakennusliikkeiden kanssa. Kustannustehokkaat ratkaisut, korkea osaaminen ja nopea tarjouslaskenta auttavat asiakkaitamme heidän tavoitteissaan taloudellisesti ja aikataulussa.

Suunnittelijoillamme on pätevyydet poikkeuksellisen vaativaan teräsrakennesuunnitteluun (FISE pätevyysrekisteri) ja vahva osaaminen betonirakennesuunnitelusta. Käytössämme on parhaimmat ohjelmistot tietomallintamista ja laskentaa varten. Kehitämme omia suunnittelun työkaluja. Meillä on teräksistä osaamista!

Teräsrakennesuunnittelusta moniosaajaksi

Yritys on perustettu vuonna 1992 Tampereella. Kaupparekisteriin Teracon nimi ei käynyt sellaisenaan, joten nimen alkuun liitettiin perustajan Seppo Salon nimikirjaimet. Laman myötä konkurssiin menneen Havaka Oy:n osakkaana Seppo joutui etsimään töitä perheyrityksen muodossa. Valmiiden hyvien suhteiden ja nuoren työtoverinsa ja nykyisen osakkaan Pasi Koiviston myötä yritystoiminta sai hyvän alun. Yritys keskittyi alkuaikoina teräsrakenteiden tuoteosasuunnitteluun ja sen kautta Teraconin yrityskulttuuriin on alusta asti kuulunut täsmällisyys ja valmistettavuus.

Teracon on aina pyrkinyt kehittämään tehokkaita suunnitteluprosesseja. Ensimmäisen 10 vuoden ajan teimme suunnitelmat Autocad-ohjelmistolla sekä kehittämillämme automaattisilla luettelopohjilla. Vuonna 2001 siirryimme nopeassa tahdissa 3d-suunnitteluun ja otimme käyttöömme Teklan Xsteel-ohjelmiston (nyk. Tekla Structures). Tietomallintamisen hyödyntämisessä olimme pian etujoukoissa, ja siihen pyrimme edelleen jatkuvalla kehitystyöllä. Tuoteosasuunnitteluun kuuluu olennaisesti tarjousvaiheen rakennelaskenta ja rakenteiden optimointi. Tämän laskentakulttuurin olemme siirtäneet myös muuhun rakennesuunnitteluun. Meillä kaikki rakenteet mitoitetaan vastaamaan niille tulevia todellisilla kuormituksia. Säästämme siis asiakkaidemme kustannuksia omasta työpanoksestamme tinkimättä!

Yrityksen kasvaessa olemme halunneet palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja tarjoamme kokonaisvaltaista rakennesuunnittelua.

Vuonna 2018 Teräsrakennelehti julkaisi henkilökuvan SS-Teraconin perustajasta Seppo Salosta. Lue artikkeli Teräsrakennelehdestä 2/2018.

TT-Teracon-30v-kuva