Fazer Vierailu- ja Kokouskeskus

SS-Teracon.fi » Referenssit » Fazer Vierailu- ja Kokouskeskus

Toimisto- ja hotellirakennukset

Vantaa 2016

 

Fazerin juhlavuoden kunniaksi rakennettu vierailu- ja kokouskeskus Vantaan Vaaralassa

Vuoden 2016 Teräsrakennepalkinto

 

Perheyhtiö Fazer täyttää tänä vuonna 125 vuotta. Fazer on rakentanut uuden kokous- ja vierailukeskuksen Vantaan Vaaralaan yhtiön muiden tehdas- ja toimistorakennuksien yhteyteen. Vierailukeskus palvelee ensimmäistä kertaa suurta yleisöä ’avoimin ovin’ näyteikkunana yhtiön suklaa- makeis- ja leipomotuotteille. Vierailukeskus sisältää kahvio-ravintolan ja myymälän lisäksi tilat näyttelyille, 220 hengen auditorion sekä trooppisen puutarhan. Kokouskeskuksessa on neuvottelutilojen lisäksi pysäköintitiloja Fazerin omaan käyttöön.

Teracon on vastannut kohteen päärakenne- ja teräsrakennesuunnittelusta.  Betoni- ja teräsrakenteiden tuotantosuunnitelmat ovat sisältyneet myös suunnittelu-urakkaan. Rakennus koostuu kahdesta ympyränmuotoisesta rakennuksesta joista isompi 2800m² vierailukeskus avautuu ensimmäisenä näköpiiriin saavuttaessa Fazerin toimisto- ja tehdasalueelle. Vierailukeskuksen takana on 1700m² kokouskeskus joka sisältää kokoustilat b2b-vieraille kuin myös pysäköintitilat Fazerin henkilökunnan ajoneuvoille.

Suunnittelu alkoi toukokuussa 2015 ja jatkui kiireisenä kevääseen 2016. Vierailukeskuksen runko koostuu liittopilareista ja katon ympyrän muotoon konstruoiduista ristikko-/palkkirakenteista. Kokouskeskus on tyypillisempi liittopilari/WQ-palkkirunko täydennettynä kantavine betoni- ja maanpaineseinineen.

Teräsrakennelehdessä 1/2016 on Fazerin projektiesittely.

Teräsrakennelehdessä 4/2016 on kerrottu vuoden teräsrakennepalkinnon voittajakohteesta.

Kohde on palkittu TRY:n vuoden 2016 teräsrakennepalkinnolla.

 

Linkkejä:

Teräsrakennelehti 1/2016

Teräsrakennelehti 4/2016