Teraconin vuosi 2016 – Citius, altius, fortius

Nopeammin, korkeammalle ja rohkeammin!

– Nuo sanat tuli mieleeni, muistellessa kulunutta vuotta.

 

Nopeammin! Tehokas ja nuori organisaatio on joutunut koville ottaessaan haasteekseen suoriutua tehtävistä asiakkaidemme toivomassa aikataulussa. Yleensä siihen pystytään; vielä yleisemmin joudutaan sovittelemaan yhteen tuotannon toiveet ja omien resurssien mahdollisuudet. Onneksi kaikkea ei tarvitse saada valmiiksi kerralla, ja lohkomalla rakennus eri osiin saavutetaan paras lopputulos!

Korkeammalle! Tavaroiden kuljetus ja varastointi on muuttumassa, ja automatisoidut korkeavarastot yleistyvät. Myös valmistusprosessissa käytettävät menetelmät voivat vaatia rakennukselta korkeutta. Teollisuusrakennuksista korkeimmat ovat 30 – 60 m. Näihin haasteisiin olemme päässeet osallistumaan useammassakin projektissa: AB Rani Plast Oy ja Skanemejeri.

Rohkeammin! On vaatinut rohkeutta ottaa vastaan arkkitehtonisesti haastavien kohteiden suunnittelu. Iloksemme rohkeus on tullut palkittua, kun Teräsrakenneyhdistys palkitsi suunnittelemamme kohteen Fazer vierailu- ja kokouskeskus. Vielä enemmän ihastusta on herättänyt Hernesaaren Löyly -rakennus. Vaati erityistä rohkeutta ja innovatiivisuutta ratkaista Löylyn visaiset liitokset haastavan geometrian ja ilmastorasitusten edellyttämällä tavalla.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille yhteistyökumppaneille ja kollegoille! Toivotamme kaikille myös rohkeutta ja menestystä tulevalle vuodelle 2017!

 

– Tarmo Viljamaa –