Jomala Samlinghus

SS-Teracon.fi » Referenssit » Jomala Samlinghus

Urheilu- ja monitoimirakennukset

Maarianhamina Ahvenanmaa 2018

 

Teracon toimi kohteen päärakennesuunnittelijana sekä toimitti tuotantosuunnitelmat teräsrakenteille. Rakennuksen sisältä löytyy mm. kirjasto, halli/liikuntasali, kaksi päiväkotiosastoa sekä erinlaisia aputiloja. Rakennus liittyy olemassa olevaan ala-asteeseen.

Runko/rakenteet ovat mitoitettu Robot Structural Analysis, sekä Finnwood ohjelmilla. 3D mallinnus on tehty Tekla Structures ohjelmalla, rakennetyypit, perustuspiirustukset yms. on tehty Autocad ohjelmalla.

Halliosuuden runko on tehty teräsrakenteista. Halliosuuden ympärillä olevien tilojen rakenteet ovat pääosin liimapuurakenteita. IV-konehuoneen välipohja on ontelolaattaa vaimentaakseen värähtelyt IV-koneista.

Suunnittelun ohessa käytettiin ruotsalaista ympäristösrtifikaattia ‘Miljöbyggnad 3.0’ tavoitteena saada hopea tason luokitus rakennukselle. Teraconin osalta tämä sisälsi muun muassa kokoamaan dokumentteja suunnittelussa käytetyistä materiaaleista, laatia riskianalyysi kosteuden vaikutuksesta eri rakennusosien osalta sekä suunnitella rakennus niin että se täyttäisi hopea tason eri vaatimukset.

Rakennustyöt aloitettiin syksyllä 2018 ja päätettiin syksyllä 2020.