Skihallen Oslon suunnitelmat valmistuvat

Skihallen — Maailman suurin sisähiihtokeskus

Skihallen tulee olemaan maailman suurin sisähiihtokeskus! Hiihtokeskuksen halliosuus on pituudeltaan vähän yli puoli kilometriä, leveyden ollessa parhaimmillaan noin 100m. Hallin päästä päähän kulkee laskettelurinne hiihtohisseineen. Hallin kattoon on ripustettu vetotangoin noin kilometrin mittainen ja 5 metriä leveä murtomaahiihtorata, joka mutkittelee katon ja laskettelurinteen välissä hallin alimman kolmanneksen alueella. Kohteen suunnittelulle ja toteutukselle  näytettiin vihreää valoa ensimmäisen kerran vuonna 2015. Teraconin suunnittelu kohteeseen saatiin alulle loppuvuodesta 2017. Laskettelukeskuksen ovet aukeavat käyttäjilleen alkuvuonna 2020.

Kohteen kimpussa on ollut enimmillään yhdeksän kokenutta suunnittelijaa. Kun saimme kohteen lähtötiedot riittävästi kokoon, työ lähti rivakasti eteenpäin. Nyt kun vuosi 2018 lähenee loppuaan, myös viimeiset suunnitelmat valmistuvat. Projekti on antanut meille mukavasti uusia haasteita ja suuria onnistumisen tunteita.

Hiihtokeskukseen tulee mahtumaan samanaikaisesti 1000 asiakasta. Tämän lisäksi ihmisiä mahtuu vielä maastopuistoon, hotelliin, ravintoloihin sekä kauppoihin, jotka ovat sijoitettu halliosuuden välittömään läheisyyteen. Rinteet ja murtomaahiihtorata tulevat olemaan käytössä ympäri vuoden.