Harjoittelukeskus Urhea-halli nousee Helsinkiin

Urhea-halli on Mäkelänrinteen lukion ja uintikeskuksen yhteyteen rakennettava harjoittelukeskus, josta löytyvät monipuoliset harjoitusmahdollisuudet ja terveyspalvelut saman katon alta. Hanke on kirjattu opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisesti merkittäväksi huippu-urheilun rakennushankkeeksi. Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupungit, Suomen Olympiakomitea sekä useat järjestöt, oppilaitokset ja lajiliitot ovat vahvasti hankkeen takana.

Meidät valittiin hankkeeseen rakennesuunnittelijoiksi vahvojen referenssiemme ansiosta. Olimme juuri saaneet päätökseen Mikkeliin rakennetun Saimaan Stadiumin ja Tampereelle tulleen Kauppi Sport Centerin, ja meillä oli mahdollisuus saada sama kokenut joukkue mukaan myös tähän hankkeeseen. Hankkeissa meiltä on ollut mukana vastaavana suunnittelijana Tarmo Viljamaa, betonirakenteista Antti-Jussi Penttilä ja teräsrakenteiden suunnittelusta Kimmo Mattila.

Rakennuksessa on kaksi kellarikerrosta ja 5 maanpäällistä kerrosta. Harjoittelutiloja on koripallolle, telinevoimistelulle, voimailulle, kamppailulajeille, yleisurheilulle ja rytmiselle voimistelulle. Monikerroksisessa osassa on kattavat terveys- ja hyvinvointipalvelut sekä toimistotiloja. Rakenteet ovat pääosin teräsbetoni- ja teräsrakenteita. Betonielementtejä on yhteensä 6840 tonnia (273 600 m³) ja teräsrakenteita 464 tonnia.

Hankkeen suunnitelmat ovat tällä hetkellä urakkalaskennassa. Maa-, pohja- ja louhintaurakan sekä rakennusurakan päätoimijat tullaan valitsemaan kesäkuun loppuun mennessä. Suunnittelijoiden osalta työt jatkuvat ensi syksystä aina kevääseen 2020 asti toteutusvaiheen suunnittelulla.